real time web analytics

Verkeer & Parkeer

Historisch Spektakel Grave 2024

Beste bezoekers, deelnemer, winkeliers en bewoners,

Het eerste weekend van april organiseert Grave het tweejaarlijkse Historisch Spektakel, dat bezoekers meeneemt naar het jaar 1674 om het Beleg van Grave opnieuw te beleven. Dit evenement kenmerkt zich door levendige re-enactments, het geluid van strijdende wapens en spectaculaire vertoningen. Zowel lokale bewoners als bezoekers van elders trekken historische kledij aan om zich volledig onder te dompelen in de sfeer van de 17e eeuw. Hoewel het spektakel veel vermaak biedt, kan het ook hinder opleveren voor de winkeliers en bewoners van het centrum. We streven ernaar om de overlast zoveel mogelijk te beperken en tegelijkertijd de veiligheid van alle aanwezigen te waarborgen. We zijn dankbaar voor de bijdrage van zowel bewoners als winkeliers aan het succes van het evenement en wensen iedereen veel plezier.

Parkeerverbod
Tijdens het Historisch Spektakel wordt een deel van het centrum afgezet. Er geldt een parkeerverbod in bepaalde gedeelten van de Hoofschestraat, Brugstraat, Hamstraat en Maaskade, en in het geheel voor het Kasteeltje, de Klinkerstraat, Rogstraat, Maasstraat, Korte Rogstraat, Havenstraat, Binnenhof en Ruyterstraat. Op zaterdag en zondag is het mogelijk voor winkeliers en bewoners om tussen middernacht en 10 uur 's ochtends te laden en te lossen (zie daarvoor het laatste nieuws op onze website), met een speciale doorgangsroute voor gebruikers van parkeergarage Hart van Grave. De beperkingen worden opgeheven op zondagavond na 19:00 uur, maar dit kan aangepast worden afhankelijk van de situatie. Voor verdere vragen kunt u terecht bij info@historischspektakel.nl of de informatiebijeenkomst op 26 maart bijwonen, bij Café Oud Grave Klinkerstraat 14.

Laden en lossen
De binnenstad van de Vestingstad Grave is voor een groot gedeelte autovrij en afgesloten. Zijn er bijzondere omstandigheden (rouwstoet of bijzondere ontheffingen neem dan contact op met coordinator verkeer: Marcel (06-12358397) of via het email adres: info@historischspektakel.nl

Deelnemers
Voorafgaand aan het evenement ontvangen alle deelnemers gedetailleerde informatie over het inrichten van het kamp en de plekken waar materiaal kan worden uitgeladen. Wie een stand of kraam heeft, krijgt vooraf de exacte locatie toegewezen. Op zaterdag en zondag kunt u tot 10:00 uur de binnenstad inrijden, mits de 'Deelnemerskaart' duidelijk zichtbaar is op uw dashboard. Na het lossen van uw spullen verzoeken wij u vriendelijk uw voertuig te parkeren op de speciaal daarvoor bestemde parkeerplekken, waarover u per e-mail geïnformeerd wordt. Bussen die deelnemers vervoeren, kunnen langdurig parkeren bij wegrestaurant De Elft (Bosschebaan 1, 5363 SW Velp), dat op ongeveer 10 minuten loopafstand van het evenemententerrein ligt. Mocht u als stand- of kraamhouder vragen hebben, kunt u contact opnemen met Jolanda op telefoonnummer 06-10544491.

Opvolgen instructies evenementenverkeersregelaars
De verkeersregelaars die bij dit evenement betrokken zijn, beschikken over veel ervaring en zetten zich op vrijwillige basis in. Wij waarderen het zeer als u hun aanwijzingen respecteert en volgt.

Kaart centrum Grave HS2024 centrum v7

Contact over verkeer en parkeren

We streven ernaar om met dit festival aan alles gedacht te hebben, maar er kunnen zich situaties of omstandigheden voordoen waarover u met de organisatie wilt overleggen. Gelieve hiervoor het onderstaande formulier te gebruiken.