real time web analytics

Informatie voor deelnemers enre-enactment

Leuk dat jullie deze editie weer mee doen! We hebben hard gewerkt om samen met jullie en velen anderen een spectaculair programma samen te stellen.

Aanmelden WhatsApp Feed met mededelingen

Jij doet mee op 6+7 april 2024?

Historisch Spektakel Grave 1674

Belangrijke informatie:

Kampement
Het kampement is geopend van vrijdag 5 april 15:00 uur tot maandag 8 april 12:00 uur.
De plaatsen worden toegewezen door de coordinatoren van het kampement:
Rob (06-631994122) en Hans (06-42438546)

Verkeer
De binnenstad van de Vestingstad Grave is voor een groot gedeelte autovrij. Zijn er bijzondere omstandigheden (rouwstoet of bijzondere ontheffingen neem dan contact op met coordinator verkeer: Martijn (06-10751711).
Autobussen met deelnemers kunnen langparkeren bij wegrestaurant De Elft (Bosschebaan 1, 5363 SW Velp, 10 minuten lopen van het festivalterrein).

Wilt je meer info of aanmelden als deelnemer? Dat kan kan via mail of volg @HSGrave op Facebook en Twitter of meld jezelf aan op de Whatsapp nieuwsfeed van het Historisch Spektakel 2022, via deze link.

Pers
Foto-videografen hebben we een speciale perskaart beschikbaar, met daarop alle tijden en hoogtepunten tijdens het Spektakel. Ook toegang tot het terrein waarop de veldslag op gaat plaatsvinden (fotoshoot momentje). Informatie bij Peter (06-53406221). Zie ook op deze informatiepagina.

Deelnemers-artiesten
Als u door de organisatie uitgenodigd bent om deel te nemen aan het Historisch Spektakel kunt u vanaf 10:00 uur terecht op het festivalterrein aan de Havenstraat op Bekaf in Grave. De toegangswegen zijn afgesloten, met een toegangsbrief die u uitgerpint kunt tonen aan de verkeersregelaars krijgt u toegang. Er is een kleine parkeerplaats bij het terrein. Indien deze overbezet is kunt u na het laden of lossen uw vervoer elders parkeren. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Het programma met tijden krijgt u tijdig toegezonden.

Aanmelden

Deelnemers, re-enactors, historische verenigingen, acteurs, artiesten kunnen zich hieronder aanmelden, of contact zoeken met de organisatie via info@historischspektakel.nl

Pers?

Een evenement als het Historisch Spektakel 1674 is zeer geschikt om mooie spectaculaire foto's en video's te maken. U wordt daarvoor van harte uitgenodigd, maar we stellen het wel op prijs als u zich bekend maakt bij de organisatie. Wij hebben daarvoor speciale perskaarten beschikbaar.

Contact: Peter Linders (peter@historischspektakel.nl / 06-53406221)

Kijk voor naslag materiaal naar onze Youtube kanaal en Flickr Beeldbank.

Zij zijn er
ook klaar voor!
1674

Waar?

In het historische stadje Grave vind een prachtig Spektakel plaats. Het historische centrum van de stad leent zich bij uitstek voor dit soort evenementen.

Je kan sfeer proeven door het gehele Historisch centrum van het oude stadje Grave. Op het Visioterrein achter de Hampoort is een kampement ingericht met veel demonstraties en gezelligheid. En ook in het Graafs Museum en de Gildekamer zijn uitbeeldingen uit 1674 te zien. De Gildekamer aan de Elisabethstraat in het monument de Hampoort zal omgetoverd worden tot de historische herberg 'Tanneke' genoemd naar het koosnaampje van Anna van Buuren.

Grave 2 dagen
in de sfeer van
1674

Meehelpen?

Een evenement als het Historisch Spektakel kan niet zonder de hulp en inzet van vele organisaties en vrijwilligers. Wil je ook meedoen of meehelpen laat dan een bericht achter op onze Facebookpagina of via ons emailadres.

Deel deze pagina

Organisatie

De Cloveniers of Schutterye tot Grave tekende voor de organisatie van het Historisch Spektakel in 2016 en 2017. Vanaf 2020 hebben de vrijwilligers van Stichting 0486 Producties het stokje over genomen.

Meer lezen

Bereikbaarheid

Grave ligt aan de N324 en N 321, 25 minuten rijden van Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch. Parkeren buiten de vesting.

Meer lezen

Meer informatie

Meer lezen

Pers

Het evenement leent zich uitstekend voor reportages, interviews en beeldverslagen. Wij willen u daar zoveel als mogelijk in faciliteren. Kijk voor naslag materiaal naar onze Youtube kanaal en Flickr Beeldbank. Of neem contact op met peter@historischspektakel.nl

Meer lezen